fbpx

Grundutbildning i Restorative Yoga

4-6 april

Välkommen till denna vackra utbildning i Restorative Yoga som ger dig grunderna om du vill skapa en fördjupad förståelse för egen del eller om du vill leda klasser i restorative yoga. Restorative är en mer terapeutisk form av yoga och ett fint komplement till tex yin yoga för djupare återhämtning och avslappning. Aldrig förr har vi känt oss lika omstoppade, grundade och nära oss själva, som under denna utbildning. 

Hedra långsamhetens lov

Restorative yoga är en av våra allra lugnaste yogaformer, med syfte att skapa läkning och återhämtning för kropp och sinne genom djup vila. Restorative yoga är en stillsam, meditativ och terapeutisk yogaform där du vilar i sköna och bekväma positioner med stöd för att ge kroppen den trygghet som behövs så att nervsystemet kan lugna sig. Restorative yoga är därför ett kraftfullt verktyg i en återhämtningsprocess och för att balansera nervsystemet, en yogaform som verkligen gör skillnad i en värld av hög hastighet och prestation. Vi saktar ner och vilar med närvaro och intention. 

I restorative yoga så vilar vi in i positionerna med hjälp av många kuddar, filtar, klossar och bolster. Vi stoppar om och anpassar så att kroppen kan få komma till ro i varje form och håller positionerna helt utan ansträngning, under längre tid än i yin yogan. Vi utforskar medveten avslappning och det som kultiverar djup, inre stillhet. 

I denna utbildning får du en djupare förståelse för den stressade kroppen och betydelsen av medveten närvaro och vila för läkning och återhämtning. Du lär dig guida dig själv och dina elever på ett sätt som skapar tillit och ger förmågan att leda klasser på ett omhändertagande och tryggt sätt.

Du får också en ökad förståelse för nervsystemet och för autonom och emotionell reglering. Hur vi kan arbeta bottom up med kroppen som resurs, för att stödja vår mentala hälsa och hur närvaro i kroppen kan ge hjärnan en välbehövlig paus. Hur kan kroppen bli den som tar vår rygg, tröstar, stabiliserar, grundar och centrerar oss? Det är precis allt det som yoga kan erbjuda. Vi inspireras av Somatic Experiencing.

Du behöver inga förkunskaper för att gå denna utbildning. Du kan använda den för egen del som ett helgretreat för egen fördjupning och kunskap. Om du vill undervisa restorative yoga så kommer du genom denna utbildning få grundläggande kunskaper för att kunna leda klasser. 

Utbildningen täcker följande:

Utbildningen bygger på en noga utvald kombination av teoretiska studier och praktiska övningar för bästa möjliga inlärning och utveckling. Egen praktik varvas med teoretiska och praktiska föreläsningar.

Utbildningen i restorative yoga täcker bland annat följande:

  • Grundprinciperna i restorative yoga
  • Nervsystemet och dess reglering
  • Kroppens visdom, energikroppen (chakras, koshas, bandhas)
  • Den stressade kroppen och den stressade hjärnan
  • Stress i vardagen och verktyg för att hantera den
  • Kroppen som resurs, att flytta in i kroppen – body fullness
  • Meditationstekniker
  • Grundlig kunskap i yogapositionerna och hur man använder props för att stötta kroppen i vilan
  • Pass/sekvenser. Att skapa klasser med olika teman.
  • Pedagogik, lärarens roll, att guida restorative yoga
  • Egen praktik – en klass per dag

Vem kan delta i utbildningen?

Alla kan delta i denna utbildning, inga förkunskaper krävs men bra om du har deltagit i några klasser i restorative yoga innan vi träffas. 

Utbildningen är på 25 timmar varav 22 timmar är lärarledda. Hemuppgifter motsvarar 3 timmar och delas ut före / under helgen. Utbildningen ger 25 CE timmar (YACEP) för dig som är yogalärare ansluten till Yoga Alliance. Alla får ett diplom efter genomförd utbildning.

Du får en utbildningsmanual under kursen men vi rekommenderar även följande litteratur:

  • Restore and Rebalance – Judith Hanson Lasater
  • Restorative Yoga with assists – Sue Flamm

Utbildare är Ewa Hagert, Stina Dahan och Malin Gunnäng

Datum: 4-6 april

Tid: 9-17

Pris: 5500kr inkl moms

Delbetalning med två delbetalningar är möjlig. Maila oss på studion@studiofrid.se för denna lösning.

Plats: Studio Frid, Köpenhamnsvägen 46 i Malmö

Undervisare på utbildningen

Ewa Hagert är certifierad yogalärare hos Yoga Alliance (E-RYT500, YACEP) och är utbildad i vinyasa, hathayoga, yinyoga, yoga anatomi, restorative yoga, yoga filosofi och yoga nidra. Därutöver utbildad i healing, såsom Reiki och Healing Breathwork. Ewa är den enda yogainstruktören i södra Sverige som är utbildad av Rachel Brathen (Yoga Girl) och i hennes utmärkande sätt att koppla yogan till mental närvaro och känslomässigt läkande. Idag arbetar Ewa med yogan på heltid, genom att erbjuda retreats, workshops, klasser och yogalärarutbildningar. Ewa har mer än 8000 undervisningstimmar i bagaget.

Ewa driver Studio Frid Yoga & Pilates sen 1 juli 2021. Läs mer om Ewa HÄR

Stina G.Dahan är utbildad Leg.Fysioterapeut och Somatic Experiencing Practitioner. Hon har arbetat inom träningsbranschen, företagshälsovård och vuxenpsykiatrin. Gemensamma nämnaren är att se kroppen som en resurs för välbefinnande fysiskt och mentalt. Yoga och meditation har funnits med som ett stabiliserande inslag i mer än 15 år och passionen är stor för att sprida den visdom som finns i dessa uråldriga metoder.

Intresset för att möta människor som en helhet är stor och fördjupning finns inom ACT, Mindfulness, Compassion, DBT, trauma och yoga. Stina föreläser även i mindfulness på våra utbildningar i yin yoga.

Läs mer om Stina HÄR

Malin Gunnäng arbetade under 15 år i ledande positioner inom kommunikationsbranschen i Stockholm, Göteborg och Malmö. Redan vid 25 års ålder var hon gruppchef på en av Stockholms framstående byråer, fick utmärkelsen ”Årets Slitvarg” och hon var först på kontoret på morgonen, sist på kvällen och alltid tjejen som fixade allt till alla! Men till slut var den berömda väggen ett faktum, väggen som hon var övertygad om inte fanns, det som hände andra, men absolut inte henne. Idag arbetar Malin som stresscoach, livscoach och föreläsare och brinner för att hjälpa andra att skapa långsiktiga förändringar för att kunna leva ett hållbart liv utifrån sina egna behov, förutsättningar och drömmar.

Läs mer om Malin HÄR