fbpx

Pilates Matwork Grundutbildning

Klassisk Pilates i Modern Form
21-23 mars

Välkommen till vår grundutbildning i Pilates! Kanske drömmer du om att undervisa pilates eller längtar du efter att fördjupa din egen förståelse för denna omtyckta och effektiva träningsform? 

Pilates är en otroligt populär träningsform där intresset i Sverige ökat markant de senaste åren. Pilatestrenden har varit stark utomlands länge och det pågår en ständig utveckling av den träningsform Joseph Pilates skapade för över 100 år sedan. Just nu verkar ingen få nog av pilates.

Pilates Matwork Grundutbildning ger dig kunskaper i en modern form av pilates som bygger på flöde, rytm och variation. Du får en grundläggande förståelse för grundprinciperna i pilates och hur du kan anpassa övningarna i olika svårighetsgrad till olika kunder och grupper.

Denna utbildning vänder sig till dig som vill undervisa Pilates Matwork men även för dig som vill lära dig mer om metoden för privat bruk. Kanske har du en annan yrkesroll där du arbetar med hälsa och friskvård, där du kan använda pilatesträningen som ett värdefullt komplement.

Utbildningens innehåll:

  • Grundprinciperna i Pilates
  • Klassiska Pilatesövningar på matta ”Primary Series”
  • Flödande sekvenser/pass
  • Upplägg för klasser och kurser
  • Addera olika redskap för variation och svårighetsgrad
  • Grundläggande anatomi
  • Förståelse för hur andningen påverkar den inre muskulaturen och bäckenbotten
  • Pilatesträningens inverkan på lymfsystem och fascia
  • Pedagogiska redskap så du kan vara trygg i din undervisning

Utbildningen är en kombination av digitalt material och fysiska dagar. Du får tillgång till en digital kursplattform som studeras i egen takt innan våra dagar tillsammans på plats i Malmö. Dessa dagar är i huvudsak inriktade på praktik blandat med teori. Efter fullgjord utbildning får du diplom. 

Alla kan delta i denna utbildning, inga förkunskaper krävs men bra det är bra om du har viss träningsvana och god grundfysik.

Vår Pilates Grundkurs är en kombination av fysiska dagar egna självstudier via en digitala lärportal. Du får tillgång till det inspelade materialet 2 veckor före våra fysiska dagar och får behålla materialet i 6 månader efteråt

Utbildare är Helena Hagman med gästlärare.

Datum: 21-23 mars 2025

Tid: Fredag 13-17, lördag och söndag 9-17

Plats: Studio Frid, Köpenhamnsvägen 46 i Malmö

Pris: 8995 inkl moms, EARLY BIRD 6995kr inkl moms t.o.m. 31/12-24

Du bokar din plats HÄR

Delbetalning med två delbetalningar är möjlig. Maila oss på studion@studiofrid.se för denna lösning.

Undervisare på utbildningen

Helena Hagman är grundare av Studio Frid yoga- & pilatesstudio och äger den idag tillsammans med Ewa Hagert. Helena har undervisat Pilates i 25 år och har stor erfarenhet av att skapa utbildningar, klasser och kurskoncept till olika kundgrupper. Helena är pedagog i botten och lägger stor vikt av den pedagogiska biten, så att du ska känna dig trygg i att undervisa pilates efter utbildningen. 

Kvinnohälsa och lymfsystemet är andra ämnen som ligger Helena varmt om hjärtat och sedan ett par år tillbaka håller hon regelbundna utbildningar i bland annat lymfmassage.

Helena är huvudlärare på utbildningen. Läs mer om Helena här: HÄR

Tereze Kestere är Leg. Fysioterapeut men har även undervisat yoga, pilates och funktionell träning i över 10 år. Hon brinner för att hjälpa människor med rörelse och hälsa och har ett stort intresse för anatomi, långvariga smärttillstånd och psykosomatik. Helhetstänket genomsyrar all hennes undervisning, både på mattan och i klassrummet.

Tereze undervisar fysiologi och anatomi på Studio Frids utbildningar, men håller även workshops och föreläsningar med fokus på rörelse- och kroppsfunktioner.